Eigenlijk ben ik tekenleraar...

Maar dat was niet echt mijn ding. Vanaf 2000 heb ik bij The Missing Link, Fundament All Media en Concept7 gewerkt. Sinds 2010 ben ik freelancer. Ik woon samen met Zombie (mijn kat) in hartje Groningen. Ik fiets, luister veel muziek, en schiet af en toe foto's.

Problemen oplossen is wat ik het leukst vind aan m'n vak. Écht snappen wat de vraag is en creatieve oplossingen bedenken.

Concept

Waarom?

De eerste en belangrijkste stap in het maken van een goede site is het duidelijk krijgen van het doel en de inhoud. Om dat duidelijk te krijgen is mijn favoriete vraag "Waarom?".

Het concept

De tweede stap is het uitwerken van een wireframe. De tools variëren, maar de uitkomt is het belangrijkst: duidelijk krijgen hoe de site in elkaar moet zitten.

Wat wil je gebruiker?

Om hier achter te komen kunnen we bijvoorbeeld een toptakenonderzoek doen. Wat is er duidelijker dan je gebruiker vragen wat ze willen?

Design

Kwaliteit

Ik doe niet aan hypes, maar lever gewoon goed werk. Mijn designs zijn professioneel, duidelijk en passen bij je stijl en je doelgroep. Ik leef me in de gebruiker in om tot de beste oplossing te komen.

Geen drukwerk

Een ontwerp voor het web is écht heel anders dan drukwerk. Browsers hebben nou eenmaal beperkingen, en omdat ik die ken maak ik een ontwerp dat online hoort.

Mooi is subjectief

Daarom zul je me nooit horen vragen of je iets mooi vindt. Wat ik wil weten is of de uitstraling past bij je doelgroep. En of je denkt dat een site z'n doelen gaat halen.

Front-end

HTML

Mijn html is goed voor je SEO, toegankelijk en snel. Het liefst werk ik zonder framework (denk aan bootstrap), maar soms is het een goede oplossing.

Performance

Ik doe m'n best om de eerste pixels zo snel mogelijk op het scherm te krijgen. Performance is zeg maar echt mijn ding.

Samenwerken met programmeurs

Omdat ik verschillende open source pakketten gebruik (sass, gulp, yarn) kan ik statische html maken die modulair is opgezet.

Back-end

Wordpress

Ik bouw een thema op maat zodat ik alle code ken en gebruik zo min mogelijk plugins. Ik pas geen gekochte thema's aan. Via ManageWP zorg ik er voor dat de site up to date blijft.

Statamic

Wordpress was mijn go-to cms. Maar sinds ik met Statamic heb gewerkt wil ik meer! Statamic is een flatfile cms, dus geen database. Lekker veilig, en alle content gaat in versiebeheer.

Laravel

Voor grotere projecten waar Wordpress niet meer handig is werk ik veel met Laravel. Daarvoor werk ik bijvoorbeeld samen met Arno Hoogma als een van die toffe jongens.