Eigenlijk ben ik tekenleraar...

Maar dat was niet echt mijn ding. Vanaf 2000 heb ik bij The Missing Link, Fundament All Media en Concept7 gewerkt. Sinds 2010 ben ik freelancer. Ik woon samen met Sietske en Zombie (de kat) in hartje Groningen. Ik luister veel muziek, en schiet af en toe foto's.

Problemen oplossen is wat ik het leukst vindt aan m'n vak. Écht snappen wat de vraag is en met creatieve oplossingen komen.

Concept

Doel en content
De eerste en belangrijkste stap in het maken van een goede site is het duidelijk krijgen van het doel en de inhoud. Ik denk daar graag over mee. Om dat duidelijk te krijgen zul je me heel vaak horen vragen "Waarom?".
Een concept uitwerken
Een goede tweede stap is het uitwerken van een concept naar een wireframe. De tools variëren van een word document tot een stel schetsen op papier, maar de uitkomt is hetzelfde: in overleg duidelijk krijgen hoe de site in elkaar moet zitten.

Design

Kwaliteit
Ik doe niet aan hypes, maar lever gewoon goed werk. Mijn designs zijn rustig, professioneel en duidelijk en passen bij je stijl en je doelgroep. Ik leef me in de gebruiker in om tot de beste oplossing te komen.

“Het is altijd een genoegen om met Wout samen te werken. Sinds de online wereld in Groningen op gang kwam jaren geleden hebben we samen aan veel projecten gewerkt. Wout levert altijd! Is snel maar zorgvuldig, doortastend en zeer oplossingsgericht. Een half woord is vaak genoeg om tot een prachtig geheel te komen.”

Coen van de Steeg, WeHelpen

Front-end

HTML
Mijn html is goed voor je SEO, toegankelijk, en zorgt voor een gebruiksvriendelijke site. Het liefst werk ik zonder framework (denk aan bootstrap), maar soms is het de beste oplossing.
Performance
Ik doe m'n best om de eerste pixels zo snel mogelijk op het scherm te krijgen. Performance is echt mijn ding.
Samenwerken met programmeurs
Dankzij het gebruik van verschillende opensource pakketten (sass, gulp, bower) kan ik statische html aanleveren die toch modulair is opgezet.

Back-end

Statamic
Wordpress was mijn go-to cms. Maar sinds ik met Statamic heb gewerkt wil ik meer! Statamic is een flatfile cms, dus geen database. Lekker veilig, en alle content kan in versiebeheer. Omdat het vrij nieuw is is het cms modern en snel. Geen zin in extra kosten? Ik werk ook met Jekyll.
Wordpress
Wordpress is mijn go-to cms. Ik bouw een thema op maat zodat ik alle code ken en gebruik zo min mogelijk plugins. Ik pas geen gekochte thema's aan. Via ManageWP zorg ik er voor dat de site up to date blijft.
Laravel
Voor grotere projecten waar Wordpress niet meer handig is werk ik veel met Laravel. Daarvoor werk ik samen met Arno Hoogma als een van die toffe jongens.