Hoe je WordPress content om kunt zetten naar Statamic

Helaas is er geen gemakkelijk import optie om een WordPress site om te zetten naar Statamic bestanden. Ik vond dit voorbeeld , maar die is al 5 jaar lang niet meer geupdate en doet eigenlijk net genoeg maar ook niet meer. Dus heb ik de repo geforked en het script uitgebreid. Als je dit script gebruikt moet je het nog wel aanpassen naar je Statamic setup, maar ’t is volgens mij een goede basis.

Hoe werkt het?

  1. Exporteer je WordPress berichten naar een xml bestand, hernoem het naar wp.xml en zet het in /wordpress/data.
  2. Exporteer je WordPress media bibliotheek naar een xml bestand, hernoem het naar img.xml en zet het in /wordpress/data.
  3. Pas het script aan zodat het de juiste info naar .md bestanden schrijft.

Wat doet het?

Het script zet alle line-breaks om naar paragraphs, haalt witruimte en lege p’s weg en maakt een array van alle p’s. Dit zodat het over alle paragraphs kan loopen om te kijken wat de inhoud is. Daarna zoekt het de passende featured thumbnail op en voegt tags toe. Het zoekt afbeeldingen op en arrays op en vervangt die html door de url naar de passende afbeelding die uit img.xml wordt gehaald. Er is nog een extra check op YouTube en Vimeo embed’s.

Zoals gezegd: dit is een basis die je waarschijnlijk zelf aan moet passen naar je Statamic setup. Vragen/opmerkingen? Laat het me weten!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *