Evolutie van een wizard

Mooi vind ik het, weer eens verrast worden. Zo had ik dat vandaag weer eens met het vormgeven van een wizard.

Versie 1

Dit was de originele versie toen ik de site voor het eerst zag. Ik vond de vormgeving een beetje gedateerd, de stappen namen veel ruimte in, en trokken heel erg de aandacht.

Wizard versie 1

Versie 2

Na een redesign waarbij ik de stappen een stuk minder de aandacht wilde laten trekken was dit de volgende versie. Het is duidelijk in welke stap je zit, en de focus ligt minder op de stappen en meer op de content. Deze versie gebruikten we een paar maanden.

Wizard versie 2
Wizard versie 2a

Versie 3

En uiteindelijk is dit de laatste versie. We keken nog eens goed naar de pagina, en kwamen tot de conclusie dat de wizard beter kon. Wat we bij de vorige versie misten was dat de stappen niet het idee van een proces uitstraalden. Je zat echt in een stap, en was gescheiden van de andere stappen. Terwijl je juist in een proces zit. Ook denk ik dat deze laatste versie duidelijker uitstraalt hoe ver je al bent en hoe ver je nog moet.

Wizard versie 3
Wizard versie 3a

Ik ben benieuwd hoe de wizard er over een paar maanden uit ziet..

1 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *